събота, 1 февруари 2014 г.

Приложение на ДЕНС технологията с цел нормализиране работата на храносмилателната система

Клинични наблюдения на EM. Сорокин, бакалавър по традиционната медицина в областта ДЖ, Русия 

В изследването са взели участие 8 души с хронични оплаквания и заболявания на храносмилателната система (на възраст 31-59 години).

Проведено е проучване сред участниците в проучването за идентифициране на "основното" оплакване. Всички пациенти, се оплаквали от периодични болки в корема и диспептични оплаквания (тежест, киселини в стомаха, оригване, запек). Сред съпътстващите оплаквания най-честите били свързани с: главоболие, намалена работоспособност, колебания в кръвното налягане, нарушения на съня.

Методика на ДЕНС

Режима, честота и времето на въздействие се избирани индивидуално за всеки един пациент според оплакването/симптомите и като се вземе предвид динамиката на състоянието. Всеки пациент извършва по две ДЕНС процедури на ден в продължение на 10 дни.

  1. Чрез пряка проекция върху органите на храносмилателната система (ППБ) - епигастриума, зона на лявото подребрие, зона на червата.    
  2. Сегменти зони: ПКЗ (поясно кръстова зона), ШВЗ (шийно вратна зона).
  3. Рефлексогени зони: Су-джок, област на скалпа, ушните точки, БAT хе-гу, троична зона.
Терапията може да се провежда самостоятелно в домашни условия, така и от специалист. 



За да се усили ефекта се използва употребата на терапевтично многослойно одеало ДЕНАС ОЛМ-1

Допълнително на всички пациенти се препоръчва употребата на хранителна добавка "Карловиварска сол".

В края на първият курс при голяма част от участниците основните симптоми намаляват, а съпътстващите оплаквания изчезват. След краят на вторият курс се наблюдава изчезване на всички симптоми и няма оплаквания.

Заключение

Констатирана е ефективността на ДЕНС метода в комбинация с допълнителни средства за решаване на поставената задача за нормализиране на работата на органите на храносмилателната система. ДЕНС метода е ефективен, лесен и достъпен за използване. Позволява самостоятелно да възстановите своето здраве и здравето на своите близки.