Специализирани апарати


 DiaDENS Кардио е предназначен за терапевтично неинвазивно стимулиране на биологично активните зони на китката, метод на динамично електрическо регулиране на кръвното налягане и нормализиране на общото състояние на организма. 
Електрическата стимулация с DiaDENS кардио помага да се нормализира тонуса на съдовата стена, разширяване на капилярите, подобрява хемодинамиката в кожната микроциркулация. Нормализира кръвното налягане; Подобрява общото здраве; Подобрява емоционалното състояние; Повишава ефективността на лекарствените и не лекарствени препарати; Намалява дозата на лекарства. 
 За лица над 14 години с лабилна форма на хипертония, както и (като допълнителен ефект) може да се използва при пациенти с различни стадии на хипертония. Устройството може да се използва в комплексното лечение (с лекарства) и като монотерапия.
Показания:
Епизодично високо кръвно налягане в стресови ситуации, Променящите се метеорологични условия и т.н.;
Хипертония (високо кръвно налягане) I - IV етап като допълнение към цялостното лечение;
Aртериалната хипертония в начален етап на диагностициране, преди да са предписани медикаменти (период на наблюдение на пациенти, когато са направени препоръки за промяна на начина на живот, диета, избягване на вредни навици, физическа активност, намаляване на наднормено тегло и т.н.);
Вегетативно –съдова дистония от хипертоничен тип;
Помощна (симптоматична) хипертония при пациенти с ендокринни, бъбречни заболявания и т.н.


     Цена 685 лева
DiaDENS – Cosmo е създадена, за да отговори на повика новото време и да реши без хирургична намеса и със 100% ефективност, проблемите за подобряване на външния вид на кожата и премахване на образуванията от възпалителен характер.
Невероятният успех на терапията се дължи на комплекс от два основни фактора:
  
1. Основното въздействието на апарата DiaDENS – Cosmo върху кожата се осъществява  чрез импулси от електрически ток с малка мощност (микро - течения), което води до намаляване на мускулния тонус и кръвоносните съдове, подобряване на микроциркулацията, нормалното хранене на кожата и като следствие активира всички метаболитни процеси, което води до нейното подмладяване и тя отново става свежа и привлекателена.

2. Ефектът на електрическите импулси върху кожата е засилен, чрез използване на специални  взаимозаменяеми маски – предназначени за почистване, овлажняване, подхранване и регенериране на клетките, лимфен дренаж, които много силно и бързо отстраняват признаците на стареене.
 Въздействието на микро - теченията на DiaDENS - Cosmo върху лицето е през маската чрез електрод с проводящо покритие. За да се гарантира еднакво качество на ефекта на микропотока и засилване на козметичният ефект.

При използване на DiaDENS - Cosmo са предвидени четири вида маски за лице:
1. Подхранваща маска с хайвер от океански риби - използва в режим "Power", подпомага овлажняването и подхранването на кожата и предпазва от преждевременно стареене;
2. Подхранваща маска с екстракт от лястовичи гнезда - използва се в режим "Power", избелва, подхранва и подмладява кожата. С помощта на високото съдържание на ензими нежно отстранява мъртвите клетки на кожата от повърхността, изглажда и регенерира;
3. Овлажняваща и почистваща маска - използва се в режим "Power", омекотява повърхностния слой на кожата, стимулира свиването на разширените пори, благодарение на антибактериалните си свойства, предотвратява възпаленията, лекува акне и други тежки заболявания;
4. Маска салфетка - използва се в режим "Лимфодренаж" – непосредствено преди използването на маската, тя се навлажнена с физиологичен разтвор ( 0.9% разтвор на натриев хлорид ) или 1% Карловиварска сол.

 Режими:
 "Power":
 - Активира обменните процеси в кожата;
 - Стимулира производството на колаген и еластин в клетките;
 - Подобрява ефекта на активните съставки на козметичните маски;
 - Кожата е със свеж и здрав вид.
 "Power" се използва, за да се получи бърз козметичен ефект и за текущо поддържане на кожата, като профилактична мярка.

Режим "Лимфодренаж":
- Намалява и лекува отока и възпаленията по кожата;
- Подобряване на микроциркулацията;
- Стяга контура на лицето чрез подобряване на еластичността на кожата и укрепване на мускулите на лицето.

Цена: 782 лв.

Какво представлява ZooDENS?
Характерна особеност на ветеринарната наука е липсата на вербален контакт с пациентите при поставянето на диагноза. При някои болести това се определя според специфичните симптоми.
 Заболяването при животни, дали е отравяне или бъбречнo заболявания, нарушения на обмяната или пневмония, започват и често прогресират на фона на общите симптоми: сухота на носа, интоксикация, повръщане, и т.н.
Така че, определянето на  точна диагноза за едно животно е толкова трудно, колкото при малко бебе.

Поради това е важно да се прилага универсален подход, с който в ранние стадии на болеста да се получат бързи терапевтичени резултати. Този подход включва нов метод за електро-рефлексотерапия: Динамича Електрическа Стимулация на Нервите - ДЕНС, (Удостоверение за регистрация FS-2005/004, 4 март 2005 г., издадено от Федералната служба за здравеопазването и социалното развитие на Руската федерация ).

ZooDENS е устройство за динамична електрическа невростимулация. То се използва за стимулиране и възстановяване чрез рефлексотерапия на биологично активни точки и биологично активни зони. ZooDENS, като терапевтично елемент, има уникален енергиен информационен сигнал под формата на модулиращ пулсиращ ток с динамична промяна на параметрите в зависимост от съпротивлението на кожната зона (биологична обратна връзка), което го отличава като безопасен при работа и с високата толерантност. Резултат от работата на ZooDENS е елиминиране на болката;  подобряване на кръвообръщението и нормализиране на нервната, хормоналната и имунната системи.
Разработен специално за животни, терапевтичния режим на ZooDENS осигурява максимално удобно и ефективно лечение, по време на който животните не изпитват неприятни усещания, предизвикани от приложението на устройството. ZooDENS е предназначен за използване от собствениците на домашни любимци и екзотични животни, ветеринарни лекари, животновъди, работещи по полето и домашни условия или в специалните условия на ветеринарни клиники и ферми, разсадници и др.

Показания за употреба
Устройството се препоръчва да се използва самостоятелно, както и съвместно с терапия за домашни любимци, едър рогат добитък и екзотични животни, за да се увеличи ефективност на текущата терапия и да се намали продължителността на лечението в следните заболявания и състояния:
- Спешни условия: очевидна смъртта, депресия, сънливост, контузии, фрактури, ухапвания, рани, кървене, следоперативни състояния;
- Заболявания на дихателната система: ринит, ларинготрахеит, бронхиална пневмония, емфизем на белите дробове;
- Сърдечно-съдови заболявания: миокардит, перикардит, воднянка на перикардната торбичка,
остра и хронична сърдечносъдова недостатъчност;
- Заболявания на храносмилателната система: отравяне, повръщане, загуба на апетит, колики, диария, запек, жълтеница, гастрит, гастроентерит, колит, хепатит;
- Заболявания на отделителната система: ишурия (ischuria), парализа и пареза на пикочния мехур, нефрит, уроцистит, уролитиаза;
- Кожни заболявания: дерматит, алергия;
- Заболявания и функционални заболявания на репродуктивната система: стерилитет, слаба активност при раждане, усложнения след раждане, мастит, възпаление, импотентност;
- Други заболявания: миозити, артрити, травми на капсула лигаментно апарат на ставите, остеодистрофия, конюнктивит, отит, неврит, парези, инсулти, спазъм атаки, топлинен удар и т.н.
Противопоказания за използване
Абсолютни такива:
- Индивидуална непоносимост към електрически ток;
- Имплантирани кардиостимулатори.
Относителни такива:
- Епилептичен статус;
- Новообразувание на етиология и локализация;
- Повишена температура с неясен произход;
- Състоянието на тежко вълнение.


Цена: 285 лв.