Универсални апарати


DiaDENS-PCM  - експерт в областта на невроимулсната терапия. Подобрен дизайн, съчетан с разширен арсенал от възможности за лечение. В допълнение към добре установени режими ("терапия" 20-200 Hz, програмата MED и режим на "скрининг"), допълнителни чисто-ти в диапазон от 1 Hz до 10 Hz и модулирани видове "7710" и "77AM." 

Управление:
1. Готови решения за различни заболявания с 13 специализирани програми.
2. Индивидуален избор на всеки един от параметри за стимулация.

Лесно и мултифункционално меню за работа.

Възможност за включване на допълнителни електроди.


Ефекти върху организма:

Аналгетичен (противоболков) - повишава изработването на ендорфини. Много висок ефект, дори болните с неоперабилни злокачествени тумори постепенно се отказват от наркотичните препарати.
Съдов - възстановява регулаторната способност на вегетативната нервна система. Възстановява нормалния тонус на съдовете. Подобрява кръвоснабдяването на органите и частите на тялото, нормализира кръвното налягане. Благодарение на снемането на съдовия спазъм се препоръчва използването на апарата дори при инфаркт на миокарда, и нарушение на мозъчното кръвоснабдяване, атеросклероза и вторични съдови усложнения. Много бърз ефект има за подобряване на кръвотока при отоци, кръвоизливи, при удари и др.
Разслабване на гладката и скелетната мускулатура - премахва се спазъма от гладкомускулните органи. С успех се използва при спазми на хранопровода, стомаха, жлъчката, матката, пикочния мехур, при нарушаване на стойката, остеохондроза, сколиоза и др.
Противооточен - увеличава обема на венулите и засилва венозния лимфоток. Използва се при заболявания на вените, сърдечна патология, нарушения на лимфотока, болести на отделителната система, ухапване от насекоми и др.
Противовъзпалителен - подобрява регулаторната система, мобилизира защитните сили на борба с причинителите. В мястото на възпалението се подобрява кръвообращението, рязко се увеличава количеството на необходимите клетъчни елементи в кръвта, "изяждащи" възбудителите на инфекцията. Засиления венозен отток "измива" отделените от вирусите и бактериите отрови (токсини) в междуклетъчното пространство и клетките на поразената тъкан. Успешно се прилага при локални възпаления (фурункули, гнойни рани, хидроаденит и др.) и различни инфекциозни заболявания (грип, ангина, възпаление на бронхите, бял дроб, сърце, отделителна и полова система, вирусни хепатити и др.)
Намаляване на телесната температура. Това става постепенно, при което сърдечно-съдовата система и целия организъм се адаптират. Така се избягва състоянието на слабост, потенето или загубата на съзнание, които се случват при употребата на лекарства.
Противоалергичен - активизира се производството на специални клетки и биохимични вещества, намаляващи повишената чувствителност към храна и алергени. Използва се при всякакви алергии.
Имуно-модулиращ. Използва се при всяко намаляване на защитните сили на организма, при често и дълго боледуващи деца, при продължителните разстройства, при глисти и паразити, инфекции на половата система и др.
Нормализира обмяната - нормализира се обмяна на мазнините, въглехидратите, белтъчините и минералите. Използва се самостоятелно или при комплексно лечение на заболяванията, свързани с нарушена обмяна на веществата, атеросклероза, затлъстяване, подагра, ставни заболявания и др.
Нормализиране на хормоналния статус - в следствие на само-модификация на регулаторните системи се нормализира дейността на жлезите с вътрешна секреция. Използва се в ендокринната практика (щитовидна жлеза, захарен диабет, вторично безплодие и други гинекологични дисфункции).
Кръвоспиращ и трофичен. Използва се като спешна долекарска и първа лекарска помощ при травми, кръвоизливи, пресни рани, незаздравяващи рани и трофични язви (ерозии и язви на стомаха, дванадесетопръстника, тънко и дебело черво).
Разрушаване на камъните в бъбреците и жлъчката - възстановява се нормалния биохимичен състав на жлъчката и урината, тяхната антилитогенност.
Козметичен - нормализира се хормоналния статус, подобрява се хемодинамиката и трофиката на кожата и нейните деривати. Коригират се проблемните места и се провежда профилактика на стареенето.
Реанимационен - използва се при загуба на съзнание, припадък, шок, остро нарушение на мозъчното кръвообращение, пристъп на бронхиална астма, хипертонична криза и др. Прилага се като спешна долекарска и първа лекарска помощ.
Антистресов и общо регулиращ. Прилага се при оздравяване и онкологични заболявания, умора, отпадналост или раздразнителност, неправилно хранене, физическо, умствено и психическо претоварване, след отрицателно природно, техногенно или радиационно въздействие, конфликти в обкръжението и сложни житейски ситуации, прекаляване с алкохол, наркотици или лекарства, при борба с лошите навици (тютюнопушене, алкохол, наркомания) и др.


Перфектно съчетание от усъвършенстван дизайн в съчетание с разширен арсенал от лечебни възможности. Този модел превъзхожда предшественика си по удобство в употребата, ергономична форма, съвременна база и подход в организацията и управлението на лечебните процеси.


Има противопоказания. За правилни процедури, както и да се определи оптималната комбинация с други лечения се изисква да прочетете ръководството за употреба, или да се консултирайте със специалист.

Спецификации:

Захранване: 1,5 B LR6/AA (2 бр.)
Тегло: 0.35 кг
Размери: 145/55/45 мм
възможност за задаване на честота:
в режим на "Тест", "Скрининг" - 10 Hz
в режим  на "Терапия" - от 1 до 9,9 Hz - по 0,1, 20, 60, 77, 140, 200 Hz
в режим  "МЕД" - 10 Hz
Възможност за свързване на терапевтични външни електроди.

Цена: 1380 лв. DiaDENS-T


DiaDENS-T - Апарати за динамична електро-импулсна стимулация. Най-удобният и компактен апарат за терапия в линията универсални продукти на ДЕНС. Tерапията с апаратa е невероятно ефективна за лечение при  остри респираторни заболявания, остеохонроза, радикулит, неврологични заболявания, гинекологични заболявания, простатит, заболявания на бъбреците, заболявания на сърдечно-съдовата система и храносмилателната система, болести на дихателните органи и много други. Намалява отока при възпаление и ускорява възстановяването след счупвания на крайниците, рани и изгаряния. Идеален за домашно лечение с ефективно целебно действие.

Разполага с три режима на работа.
Режим "Терапия":
- честоти от 140, 200 Hz. Резултатът се проявява в първите минути и трае от няколко минути до един час. 
- честоти 60, 77 Hz. Резултатът се проявява след 15-30 минути и продължава до 1-1,5 часа или повече.
- честота от 20 Hz. Максималният резултат се проявява в рамките на 20-60 минути и се наблюдават в продължение на няколко часа.

Диагностичен режим "Скрининг" Ви дава възможност да се определи местоположението на скритите проблемни области чрез измерване на скоростта на нарастване на електрическото съпротивление на кожата  на избрани зона.

Превантивен режим - програма MED (минималната ефективна доза) се използва при случаи на осезаемо физическа и умствена натоварване, както и за предотвратяване на настинки по време на епидемия.

Има незначителни противопоказания. За правилни процедури, както и да се определи оптималната комбинация с други лечения се изисква да прочетете ръководството за употреба, или да се консултирайте със специалист.

Спецификации:
Захранване: 1,5 B LR6/AA (2 бр.)
Тегло: 0,3 кг
Размери: 135/51/46 мм
Възможност за задаване на честота:
в режим "скрининг" - 10 Hz
в режим "терапия" - 20, 60, 77, 140, 200 Hz
в режим - програмата MED - 10 Hz
Възможност за свързване на терапевтични външни електроди

Цена: 965 лв.
DENAS - една от най-простите за работа апарати от линията универсални продукти на ДЕНС. След 8 години на успешни продажби, новият DENAS е наследил своя предшественик. Моделът е с компактен и ергономичен дизайн, информационен дисплей, таймер за обратно броене, конектор за допълнителени терапевтични апликатори. Tерапията с апаратa е невероятно ефективна за лечение при  остри респираторни заболявания, остеохонроза, радикулит, неврологични заболявания, гинекологични заболявания, простатит, заболявания на бъбреците, заболявания на сърдечно-съдовата система и храносмилателната система, болести на дихателните органи и много други. Намалява отока при възпаление и ускорява възстановяването след счупвания на крайниците, рани и изгаряния. Идеален за домашно лечение с ефективно целебно действие.

-  Настроен на "Test" се използва в случаи на очаквана физическа и умствена работа и при  физическа и умствена преумора, както и за профилактика на простудни заболявания по време на епидемия.
- Терапевтични честота от 140 Hz се използва в пряка проекция при оплакване. Резултатът се проявява в първата минута. 
Има незначителни противопоказания. За правилни процедури, както и да се определи оптималната комбинация с други лечения се изисква да прочетете ръководството за употреба, или да се консултирайте със специалист.
- Терапевтичната честота от 77 Hz се използва в пряка проекция при оплаквания или на сегменти зони.Резултатът се проявява за 15-30 минути и продължава до 1-1,5 часа или повече. 

Спецификации: 
Захранване: 1,5 B LR6/AA (2 бр.)
Тегло: 0,3 кг. 
Размери: 138/52/37 мм
Възможност за задаване на честота:
в режим на "Тест" - 10 Hz 
в режим на "Терапия" - 77, 140 Hz 
Възможност за свързване на терапевтични външни електроди.

Цена: 715 лв.

LADOS - апарат за облекчаване на болката.
Болката придружава много човешки заболявания. Като знак за лошо състояние, болка от една страна, изпълнява защитни функции, насърчава активиране на защитните механизми и намаляване на последиците от вредните фактори. От друга страна, болката е постоянна поради страдания. Усещанията за болка са емоционален оттенък и може да бъде причина за сериозни нарушения в механизмите на организма.
В днешно време има много нови аналгетични средства, сред които нелекарствени методи, динамична електростимулация ( ДЕНС ) в частност, имат голямо значение. ДЕНС апаратите успешно се прилагат при лечението на остра болка в случай на различни ситуации. Те са ефективни за оказване на първа помощ - синини, лигаментно травми, костни фрактури, спастични колики и така нататък. Апаратите са ефективни за лечението на болка, придружаваща хронични заболявания, като стомашна и дуоденална язва, хроничен панкреатит, хроничен цистит, артрози и артрити, синдром на болката при остеоартрит, травми и други заболявания на гръбначния стълб.
Апаратите помагат за премахване на остри симптоми на болестта, чрез лесни алгоритми за работа. Механизмите на обратна връзка имат основно значение и дават възможност на лице да предостави помощ за себе си и семейството си.

Апарата Lados има три режима на работа:
Режим 1 (75-132Hz) е предназначен за ефективно лечение  и трайно облекчаване на болката.
Режим 2 (77 ± 20 Hz), за по-бърз и по-силен в сравнение с режим 1 за облекчаване на болката, но ефекта не е толкова дълготраен, колкото в режим 1
Режим 3 (1 ± 0,1 Hz) може да се използва по-специално за лечение на болкови синдроми на мускулите.
Има противопоказания. За правилни процедури, както и да се определи оптималната комбинация с други лечения се изисква да прочетете ръководството за употреба, или да се консултирайте със специалист.
Спецификации: 
Захранване: батерия LR6/AA, (2 бр.)
Тегло: 0,2 кг.
Размер: 130/50/55 мм
Пулсна честота:
- Режим 1: 75-132 Hz
- Режим 2: 77 Hz,
- Режим 3: 1 Hz 
Няма възможност за свързване на терапевтични външни електроди.

Цена: 545 лв.