сряда, 2 април 2014 г.

Как да посрещнем пролетта без сълзи?


Не се ли радвате от идването на пролетта?
Цъфналите цветове на дърветата предизвикват ли сълзи?

По време на цъфтежа на дърветата във въздуха има цветен прашец, които в наши дни провокира доста често болест, наречена - "сезонна сенна хрема."

Сезонни сенна хрема е:

- Запушен нос или кихане;
- Обилна секреция през носа;
- Възпалено гърло;
- Сълзене;
- Зачервяване, подуване и сърбеж на клепачите.

В периода от края на пролетта до края на лятото цъфтят и изпълват въздуха с цветен прашец различни дървета, ливадни треви и др.

Ако тази година не искате да изпитате познатата болка и неразположение; да избегнете значително количество лекарства – сега е времето да започне превенция.

Като средство за профилактика и лечение на сезонната сенна хрема добри резултати показва не медикаментозният метод на терапия - динамична електроневро стимулация (ДЕНС). Тази технология неблокира рецепторите, като обичайните антихистамини. ДЕНС може да коригира имунната система, която не може да се справи с алергените.

ДЕНС терапиите трябва да започнат месец преди цъфтящите пори да се носят във въздуха. Курсът е с продължителност 3-4 седмици. Дори в периода на заболяване, лечението с апаратите ДЕНС в повечето случаи отстраняват нарушеното носово дишане, подуването на носната лигавицата, намаляват отделянето на секрет.

ДЕНС метод има много предимства. 

С апаратите ДЕНС, можете да:

- Извършвате превантивни и терапевтични сеанси самостоятелно (или да се елиминират конкретни оплаквания) в удобно за вас време; 
- Намалите на разходите за лекарства, без които не бихте могли да преминете през този период (стабилният противоалергичен ефект се постига чрез увеличаване на устойчивостта на организма към въздействието на алергените, нормализиране на имунитета);
- Постигнете свобода - няма нужда да се скрие в затворени помещения, да  дишате с повишено внимание, да използвате маски;
- Прекарвате повече време с приятели, на работа, пътуване и т.н.;
- Да се насладите на красотата на лятото!

Стимулации с апаратите "ДЕНАС" могат да бъдат прилагани при пациенти от всяка възраст, от първия ден на живота, както и като монотерапия, така и в комбинация с други методи.

Възползвайте се от превантивна медицина, за да бъдете здрави!