понеделник, 18 ноември 2013 г.

СЕМИОТИКА НА ПРОЦЕСИТЕ НА АВТОСАНИРАНЕ ПРИ ДЕНАС ВЪЗДЕЙСТВИЕТО


Електродинамичната рефлекотерапия съчетава в себе си мъдростта  и многовековната практическа ефективност на Източната медицина с напредналата технология на Западната. Тя се базира на принципите на саморегулация на физиологическите процеси и образуване на биохимични съзвездия, които мобилизират потенциалните приспособителни механизми на организма.
Като се отчита, че всеки биологически обект е само регулираща се, открита, термодинамична система и като се вземат под внимание общите закони на саногенезата, ние сме длъжни да отчетем, че процеса на оздравяване при хроничните заболявания в редки случаи може да премине, чрез стадия на техните клинически обостряния, което предизвиква безпокойство у болния.
Всеки човек като съвършено творение на природата, притежава безгранични резерви за само регулация и самоконтрол на своята жизнена дейност. Ние не преставаме да се удивляваме на примери за само излекуване в тези случаи, в които официалната съвременна медицина се оказва безсилна.
Коректната външна енергоинформационна дотация никога не може да доведе до изтощение на защитно-приспособителният потенциал на болния човек, а напротив винаги се явява, като причина за нормализация на общия енергиен потенциал на организма.
Организма е способен да възприеме свръх малки дози енергоинформационен стимул.
Последно „рестартирането на най-висшия компютър“, включва и блокираните стари и нови незавършени полезни приспособителни резултати на процеса на реакция на адаптацията / в общ смисъл – хроническите заболявания/.
Заспалите вътрешни механизми на саморегулация, използвайки отново сформираната саногенна функционална система, настройват най-ефективните комуникативни отношения между нервната, имунната и ендокринната системи на организма. Този процес е съпроводен от определени клинически симптоми, при отсъствие на последните до въздействието с Денс Терапията и говори за това, че процеса на оздравяване е започнал.
В периода на само настройка доминиращите саногенни, функционални системи променят съвместното функционална активност на органите и системите на организма.
В този период авторегулирането на хомеостазата винаги се съпровожда с появяване както на „положителни“, така и на „отрицателни“ / от гледна точка на ортодоксалната европейска медицина/ динамики на самочуствието в болните, така наречените хронически заболявания. Като правило, при тези случаи 15-20% ние наблюдаваме краткосрочно понижаване на самочуствието на болните. Но ние сме длъжни адекватно да оценим това временно неразположение на болния, като следствие от включения действителен, реален, положителен процес /саморегулация/, който е достигнал до организма, като така чакания полезен приспособителен резултат и пътя към оздравяване.
Реакцията на адаптацията / в общия смисъл- патологичен процес/,трябва да премине през всички стадии на своето последователно развитие, до получаване на полезния приспособителен за организма, положителен ефект. В динамиката на ДЕНС в болния могат за краткосрочен промеждутък от време да се върнат всички основни, дисгностично значими симптоми, предишни хронически състояния и заболявания.
Обичайно това е нормално и след много кратък период тези неразположения преминават.
Обичайно, ако след подобряване на състоянието, в пациента отново се появят признаци на неразположение /последващи появи или усилени болкови симптоми/ и никой не обяснява на болния и той прекратява лечението по ДЕНС Терапията, то процеса на само регулация, началото на оздравяването /началото на създаването на саногенна детерминираща система/ отново се консервира.
В този случай появилата се клиническа симптоматика на обостряне на заболяването се наблюдава за дълъг период и съгласно правилото е устойчива към провеждане на официална протоколна терапия.
ОЩЕ ВЕДНЪЖ: ТАКА НАРЕЧЕНОТО ОБОСТРЯНЕ НА ХРОНИЧЕСКИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ СА ЗАКОНОМЕРНА ЗАКЛЮЧИТЕЛНА ЧАСТ, СВОЕОБРАЗЕН КОД, НЕОБХОДИМ
ЗА ПЪЛНАТА РЕАЛИЗАЦИЯ НА ПРОГРАМАТА ЗА ОЗДРАВЯВАНЕ. ТОВА Е ЕСТЕСТВЕН ЗАКОНОМЕРЕН ХОД !!!!!
Процеса на ДЕНС – детерминирана автоснацияна на организма може да бъде трудно прогнозируема както за лекаря, така и за пациента. Но както всяка саморегулираща се система, организма винаги ще се стреми към възстановяването на физиологическото равновесие на хомеостазата, най-оптималното за своя път. Сам на себе си организма не може да си навреди.
При въздействието на апаратите от серията ДЕНС оператора може да се сблъска с ранни отговори, които ще показват за активизацията на процеса на саморегулация на организма и на начало на формиране на саногенната функционална система. Така например в лицата с астенически натрупвания, хипертоници, хора с атеросклероза и свързаните с нея сърдечно-съдови проблеми, вегетосъдова дистония, достатъчно често се наблюдават вегетативни реакциив различни степени на изражение. В 10% от случаите, често в първия-втория сенас у тях могат да се наблюдават вегетативни „бури“ във вид на колапс, покачване на артериалното налягане, хладна лепкава пот, слабост, втрисане, тремор, гадене и позиви за повръщане, болки с различни локации, често с блуждаещ характер. За кратко може да настъпи състояние на безпокойство, в това число болки в главата, сърдечни смущения, а даже тахикардия, аритмия, неадекватно поведение.
Оператора е длъжен винаги да има в предвид, че тези симптоми могат да се появят.
Оператора трябва да е подготвен и да не се плаши от такова състояние.
Оператора трябва да знае и е длъжен, при поява на такива ранни симптоми на оздравяване да продължи Денс Терапията съгласно указания в „Ръководството“ алгоритъм, а именно – работа по доминиращата болка у болния. В редки случаи ранните симптоми на оздравяване протичат самостоятелно.
Денс Терапията при наличие на хронични заболявания, диагнозата на които е поставена, а често и на случаи, в които отсъства такава, може да бъде съпроводена с появяване на отложени клинически симптоми на оздравяване /процес на автосанация/.
Обикновено те се наблюдават в 20% от пациентите, няколко часа след сеанса или на втория ден, по-рядко на 4-8 ден, а при тежки стартирали заболявания - в края на втората седмица при провеждане на курса.
Отсрочените симптоми на оздравяване могат да се проявят и във вид на разнообразни преходни болки от страна на вътрешните органи, мускули, гръбначни прешлени, глава, зъби и други; промяна в слуха, зрението, парестезия, изтръпване и сърбеж; така наречената реакция на изчистване – повръщане, диария, кашлица, повишена температура на тялото, изхвърляне на пясък или камъни от бъбреците, отделяне от половите органи, всякакви обриви по кожата и слузестите обвивки, повишен глад, липса на апетит и други.
Всички тези симптоми по правило са кратковременни, без нарушение на функциите на организма, понасят се от пациентите добре и свидетелстват за това, че процеса на оздравяване протича успешно.
Понякога в практиката на Денс терапевта има случаи, когато тази болезнена симптоматика отсъства, или е слабо изразена, или е неопределена, а диагноза на хроническото заболяване не е поставена.
Именно в такива случаи появяването на отложените симптоми на аутосанация задължават болния да обърне на своето здраве специално внимание и в края на краищата да отиде на изследвания при своя лекар.
Именно в тези случай Денс Терапията помага да се верифицират достоверни диагнози на отдавна съществуващи хронични заболявания, които постепенно довеждат до болестно състояние организма и към тежки органически изменения в поразените органи.

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ И ПАЦИЕНТИ,
ЗАПОМНЕТЕ, ЧЕ ПРИ ДЕНС ТЕРАПИЯТА ОРГАНИЗМА ЗАПОЧВА САМ СЕБЕ СИ ДА ВЪЗСТАНОВЯВА И ОТСРОЧЕНИТЕ СИМПТОМИ ОТРАЗЯВАТ ЗАКОНОМЕРНИЯ ХОД НА ПРОЦЕСА НА ОЗДРАВЯВАНЕ !!!
УВАЖАЕМИ ПАЦИЕНТИ !!! АПАРАТИТЕ ОТ СЕРИЯТА ДЕНС НЕ МОГАТ ДА ВИ ЗАРАЗЯТ С ХЛАМИДИ, ТРИХОМОНОЗА, ТУБЕРКОЛОЗА, БЪБРЕЧНО – КАМЕНА БОЛЕСТ И ДРУГИ!!!
АПАРАТИТЕ ДЕНС ПОМАГАТ ДА НАМЕРИТЕ ВАШАТА „БОМБА“ С ЗАКЪСНЕНИЕ, КОЯТО РАНО ИЛИ КЪСНО ЩЕ ГРЪМНЕ И ЩЕ ВИ ВЗРИВИ ОТ ВЪТРЕ !!!
АПАРАТИТЕ ДЕНАС ПОМАГАТ ДА СЕ ОТКРИЕ СКРИТАТА ПАТОЛОГИЯ И СЕ СПРАВЯТ С НЕЯ, С ЦЕЛ ПЪЛНОТО ОЗДРАВЯВАНЕ НА ВАШИЯ ОРГАНИЗЪМ.

В заключение, искаме да отбележим, че в съвременните условия при редките заболявания /неспецифичен язвен колит, болест на Крон и други/ минават години, докато се стигне до точна диагноза. А тази неопределена болест, съпровождна с определена симптоматика, лекуват с дежурни средства, т.е. симптоматически и ролята на лекаря се състои в това, временно да бъдат подтиснати проявите и се надява, че това ще е за дълго.
При диагностиката на други заболявания се използва подхода на провокация. Диагностиката на трети е само на патолоанатомичния стол.
Динамическата електроневросимулация помага да се повиши качеството на живота на болния, независимо от нозологичната диагноза и нивото на знание на лекаря, без каквито и да е вредни ефекти и усложнения по пътя на възстановяване, най-ефективната система за вътрешна регулация на организма на човека.
По повод на всички описани ранни и отсрочени симптоми, показващи активността на това, което преминава в организма на болния в процеса на оздравяване, ние показваме невиждани досега положителни резултати.
За тези случаи ние говорим, че при тях, когато ДЕНС терапията се провежда в съответствие със зоните по едни показния, а положителните резултати достигат не само по основните данни в случая на заболяването, но и по всички съществуващи заболявания.
И така, в хода на на провеждането на ДЕНС терапията, в състоянието на пациента трябва да се появят тези симптоми. Именно тези появяващите изменения говорят за това, че оператора е успял правилно да отключи тези механизми на сногенната функционална система, т.е. болния да започне да оздравява.
- Тези изменения могат да се изразят в подобряване на състоянието на пациента, да се появят само кратковременни прояви на единични признаци на болка.
- Ако в периода на провеждане на курса по Денс терапия, няма прояви на ефекта или не се достигне до пълна корекция на симптомите на патологичния процес, то терапията се назначава от начало за период 10-15 дни.
- В това време в тази първи част се появява, отсрочения пълен положителен резултат.
- В случая на само регулация на хомеостазата ако в указния срок не настъпи пълно излекуване /например при тежките заболявания, ДЦП, стар паралич, псориазис, склеродермия, захарен диабет и други/, то курса по Денс Терапия се повтаря по няколко пъти в годината до пълното излекуване на пациента.
По времето между първия курс по основните проблеми, се препоръчва използването на апаратите за всяко друго съществуващо оплакване /например по повод нараняване, изстинка, запек, хронически деформираща остеоартроза/.